Advokat Linköping

Vi hjälper dig att lösa tvisten

Juridisk hjälp i Linköping

JURISTYRKET STÄLLER HÖGA KRAV PÅ UTÖVAREN

Till oss kan du vända dig om du behöver juridisk hjälp och söker en jurist i Linköping. Våra jurister är erfarna, välutbildade och kan med säker hand guida dig genom en besvärlig rättsprocess.

Kraven är höga på en jurist. En lång och krävande utbildning, stor erfarenhet av praktiskt arbete inom det juridiska och givetvis personlig lämplighet för yrket är några av kraven. Det är ett mycket tufft arbete, och våra erfarna jurister har allt som krävs för detta spännande och omväxlande yrke.

Stort arbetsområde

En jurist eller advokat kan arbeta inom en rad olika områden. Brottmål, familjerätt, affärsjuridik, arbetsrätt och försäkringsfrågor är några av dem.

Bland dagens jurister är affärsjuridiken den vanligaste inriktningen, och det är också vår specialitet. Huvudinriktningen är små och medelstora företag, men som allmänpraktiserande byrå tar vi också många andra typer av uppdrag.

Anlita en jurist för bättre resultat

I Sverige har vi inget advokattvång. Det innebär att en person ska uppträda inför domstol inte måste göra detta genom ombud. Detta gäller oavsett om du är kärande, svarande, målsägande eller tilltalad. Vi har heller inget advokatmonopol i Sverige, det betyder att vem som helst får uppträda som ombud eller biträde för andra personer inför en domstol. En offentlig försvarare, som betalas med skattemedel, måste dock vara jurist.

Men vi avråder starkt från att representera sig själv i rättsliga frågor. Juridiken är ett mycket komplicerat område och det är oerhört lätt att begå misstag och gå vilse i paragrafer och regler, något som kan bli mycket kostsamt i slutändan. Med en kompetent och erfaren jurist eller advokat vid din sida så minskar risken för missar och chansen till ett positivt resultat ökar.

Behöver du rådgivning i juridiska frågor?  Vill du ha en erfaren och resultatinriktad jurist vid din sida i rätten? Vänd dig till oss – vi kan hjälpa dig!

 

Behöver du hjälp med att upprätta ett testamente? Vi kan hjälpa dig med det juridiska.